top of page

90° Tipper

90° Tipper​

Vi spesialiserer oss på hydraulisk drevne 90° tippe-systemer som håndterer 500 kg til 15000 kg, og bygger maskiner etter bestilling i henhold til lastens størrelse og vekt samt kundens håndterings-metoder

De vanligste bruksområdene for et 90° tippe-system innebærer tipping av papirruller 90° for bearbeiding og vending av stålrull slik at de passer eventuelle krav til levering-/lagring.

Vennligst se video av vår 90 grader Pallevender til venstre.

Våre spesialtilpassede design er basert på tre ulike bruksområder. 
  • Lasting i høyden med tipp til gulv-/bakkenivå (eller vise versa) så lasten kan rulles av og på. 

  • Lasting og lossing i høyden - ideell for veldig tunge laster. 

  • Tipp til gulv-/bakkenivå på den ene siden og nesten til gulvet på den andre siden, uten behov for en grop.  

Mer informasjon om 90° Tipper​

Utvalget innen denne type maskiner er mer eller mindre blitt utviklet som en naturlig følge av leverandørens pallevender-virksomhet. Kunder som har sett 180 graders pallevendere i drift har oppdaget en potensiell løsning på et enklere problem med tipping av papirruller eller stålspoler 90 grader.

Istedet for å bruke det mer avanserte tannhjulssystemet fra 180 graders-modellene, blir disse maskinene drevet av en eller to hydrauliske armer.

Alle 90-grader modellene er bygget spesifikt etter kundens behov og/eller krav, siden bruksområder sjelden er like eller standard. Det er imidlertid tre grunnleggende designprinsipper som kan tilpasses praktisk talt alle omstendigheter.

Type '1' tipper

Type '1' tipper har ett bord i høyden og ett som senkes til gulvet. Dette vil uten unntak brukes til å tippe papirrulle til bakkenivå for å bli rullet bort til en produksjonsmaskin. 

Type '2' tipper

Type '2' tipper er generelt designet for tunge laster. Leverandøren har bygget dem til å håndtere stålspoler opp til 15 tonn. Begge bordene er lastet/losset i høyden enten med gaffeltruck eller kran. Den ekstra høyden under bordene gir plass til å utnytte det hydrauliske systemet bedre. Tilleggsfunksjoner med Type '2' inkluderer et spor i det ene bordet (for å laste med 'C'-krok) og en 'V'-profil på mottakersiden for å stoppe spolene som ruller sidelengs.

De vanligste applikasjonen er å tippe spolen til horisontal posisjon ("Core Horizontal") slik at den kan rulles av eller til vertikal posisjon ("Core Vertical") for transportering.

Type '3' tipper

Type '3' tipper har en 1000 kg kapasitet og er den mest populære modellen i serien av 90 grader tipper. Den er uten unntak brukt til å tippe papirruller eller pakningsruller.

Det smarte designet tipper bordet fra gulvnivå på den ene siden til ca. 10 cm over bakken/gulvet på den andre siden. Ved hjelp av en rampe på den høyeste siden kan enheten lastes og losses fra bakkenivå uten behov for en grop.

Åpningstider

Mandag - Fredag 08.00 - 16.00

Lørdag Stengt

Søndag Stengt

Adresse

Vi holder til på Kjørbekk industriområde i Skien.

Bedriftsvegen 64, 3735 Skien

Kontakt oss

Telefon: 3550 3550

Epost: post@pallevender.no

Takk for din henvendelse! Melding er mottatt!

bottom of page