top of page

Om Bergsli-Hantek og Premier Pallet Systems

Bergsli-Hantek

Bergsli-Hantek har sitt utspring som en avdeling i Bergsli AS som ble etablert tilbake i 1953. 

Selskapet har levert utstyr for materialhåndtering siden 60-tallet og pallevendere siden slutten av 90-tallet.

Bergsli-Hantek har vært distributør i Norge for Premier Pallet Systems Limited siden 1997.  Gjennom disse årene har vi levert flere titalls maskiner til alle typer bransjer i hele Norge.

Behovet for en pallevender melder seg når det enten er behov for å skifte eller bytte ødelagte paller, eller man skal bytte eller skifte fra europall eller trepall til plastpall.

Premier Pallet Systems

Siden etableringen av selskapet i 1993 har Premier blitt verdensledende produsent av pallvendere og spesielt 180° pallevendere.

Pallevenderne blir produsert på Premier sin fabrikk i Gressenhall, Norfolk i England. Her har de holdt til siden de første maskinene ble designet og utviklet for 30 år siden. 

Siden da har Premier etterhvert utviklet et uoverttruffent rykte for innovasjon og kvalitet, med nye modeller og forbedrede egenskaper kontinuerlig på dagsorden. Et blikk på deres referanseliste vil bekrefte deres evne til å tilby løsninger på nesten alle applikasjoner som inkluderer bytting eller skifting av paller.

Hvorfor kvalitet i en pallevender er viktig

Premiers rykte som den ledende leverandøren av pallevendere over hele verden har blitt grunnlagt på kvaliteten på produktet deres. Selskapet ble stiftet i 1993 og bygget på erfaringene som allerede er oppnådd de siste 15 årene, med å bygge denne typen utstyr deres Gressenhall-fabrikk.

Først og fremst tror de at du ikke kan ha sikkerhet uten kvalitet, og deres rykte for å bygge trygge systemer er viktigst for dem. Dette starter med hver komponentdel som de kjøper inn, og selvfølgelig er det spesielt viktig med elektriske og sikkerhetsartikler. For eksempel har Reer photobeamsystemet som de har brukt i flere år, vist seg å være svært pålitelig. Når du monterer ikke-standardkomponenter til utstyr, er sikkerheten kompromittert.

En pallevender er ikke en maskin du forventer å bytte så ofte som du bytter biler, eller gaffeltrucker for den saks skyld. Levetiden til en godt bygget maskin skal vare i 10 år i selv den travleste plassering. Faktisk, den gjennomsnittlige levetiden til maskinen de bygger, viser seg mye lenger. På Premier tok de en bevisst beslutning for lenge siden at de ikke ville bygge palleskfitesystemer som trenger utskifting hvert 4. eller 5 år, og de hadde ikke lyst til å selge en mengde reservedeler. Premier har alltid trodd at den beste politikken på lang sikt er at selskapet skal selge utstyr bygget for å vare. Nå er de i misunnelsesverdig posisjon for å ha mange hundre maskiner ute i feltet og et like stort antall svært fornøyde kunder som vi kan ringe for referanse eller anbefaling til nye kunder.

Premier sin frykt var alltid at de kunne mette markedet med maskiner som aldri ble slitt ut eller måtte byttes ut. Faktisk har markedet fortsatt å vokse over hele verden, og eksisterende kunder returnerer jevnlig til Premier for andre og tredje maskiner.
Mye av Premiers virksomhet i dag gjennomføres gjennom agenter i utlandet. De mange selskapene som representerer dem, har kommet for å stole på en pålitelig maskin med høy kvalitet. Det siste som disse distributørene trenger er utstyr i feltet som resulterer i kontinuerlige brudd og telefonsamtaler fra misfornøyde kunder. De vet når de selger en Premier-maskin, så kan de få betalt, vel vitende om at de har nok en fornøyd kunde.

Kapitalinvestering

Ingen kjenner din virksomhet bedre enn deg, men for veiledning, her er noen av måtene som nåværende Pallvenderbrukere har rettferdiggjort sitt kjøp.

Innkommende varer/paller kan byttes til den ideelle pallen for din applikasjon, f.eks.

Situasjoner hvor du kan ha behov for en pallevender eller palleskifter kan f.eks. være at du må bytte palle til:

 • Plast eller aluminium i hygienemessige områder.

 • Innebygde reolerpaller.

 • Spesialtilpassede paller som ditt eget håndteringssystem er designet rundt.

 • Chep paller, hvor du foretrekker å bruke dem, men leverandøren din ikke gjør det

Utgående varer kan overføres fra eget valg av internpall til en rekke andre alternativer, f.eks.

 • Trepaller (hvor plast eller aluminium brukes i produksjon).

 • Engangspaller hvor kunden din sannsynligvis ikke vil returnere eller bytte ut gode paller.

 • Slanke paller for bruk i containere og andre langdistanse forsendelse, og dermed spare kubikk, vekt og pallekostnader.

 • Kundens egne paller - du beholder dine egne paller i håndteringssystemet ditt.

 • Behandlede paller, essensielle når du sender varer til steder som Australia.

 • Sling poser, et alternativ til pallen som reduserer kostnadene, sparer plass og beskytter lasten.

 • Chep paller, hvor du foretrekker å lagre langsiktig på dine egne paller, men kundene foretrekker å motta poolpaller. Du vil kutte kostnader ved å holde minimum antall paller på leie.

Husk at de fleste skader er gjort på paller mens de er i transitt og blir flyttet med gaffeltruck fra ett sted til et annet. Jo mer du kan beskytte ditt eget pallelager og beholde dem, desto mindre vil du bruke på pallereparasjoner. En pallevender eller palleskifter gir deg fleksibiliteten til å bytte til den ideelle pallen for hver klient.

Dette betyr:

Du trenger ikke å vite hvem som mottar hva slags type last på palleteringsstadiet.
* Du kan lage spesielle ordninger for den lille prosentdelen av kundene dine som vanligvis er ansvarlige for å miste den største prosentdelen av pallene dine. Store kostnadsbesparelser kan oppnås i form av spart tid og arbeidskraft, og holde styr på paller og i tvister med kunder over deres kvalitet eller tap.

ARBEIDSKRAFT / PRODUKTIVITET

Når varer for tiden overføres fra pall til pall, eller i tilfelle av papir og stål, for hånd, er besparelsene på manuelle arbeidstimer omfattende med en pallevender eller palleskifter.
 

 • Mindre skade på produktet som følge av mer effektiv håndtering.

 • I tillegg til tidsbesparelse frigjøres personell til å utføre sine opprinnelige oppgaver.

 • Løfter og svinger for hånd.

 • Rygg og leddskader til ansatte.

 • Tapt tid for skadet personell.

 • Høye forsikringskostnader på grunn av hyppige krav.

 • Trene opp ansatte på nytt for å erstatte skadet personell.

HELSE OG SIKKERHET

På innkommende produkt tilbyr pallevenderen ulike muligheter

 • Overfør råvarer til hygieniske plastpaller for bruk internt.

 • Overfør til paller som passer ditt reolsystem.

 • Ikke mer overlagring av annenrangs paller.

 • Gjenoppretting av skadede eller ødelagte paller som ville være en fare i et reolsystem.

 • Pallevenderen / palleskifteren kan brukes til å rette opp laten på pallen; Dårlig stablet pall kan vanligvis gjøres sikrere ved å rettes opp i maskinen.

PRESENTASJON AV PALLEN

Pallevenderen eller palleskifteren kan raskt gjenopprette skadede kartonger og poser, vanligvis på bunnen av stabelen. Dette betyr:
Smartere presentasjon av pallen til kunden din.

Et renere lager - utslipp/lekkasjoner kan stoppes raskt før nærliggende last blir forurenset.
Du trenger ikke å fjerne stropper eller krympeplast. (Den skadede vesken kan byttes ut og lasten opprettholdes).
Færre tvister med kunder over skadede varer mottatt.
Bedre bruk av lagerplass. (Skadede laster/paller blir vanligvis stablet bort og venter til noen har tid til å stable dem om for hånd).
Raskere gjenoppretting av skadet produkt betyr ofte at innholdet i den ødelagte boksen eller posen kan resirkuleres.

Åpningstider

Mandag - Fredag 08.00 - 16.00

Lørdag Stengt

Søndag Stengt

Adresse

Vi holder til på Kjørbekk industriområde i Skien.

Bedriftsvegen 64, 3735 Skien

Kontakt oss

Telefon: 3550 3550

Epost: post@pallevender.no

Takk for din henvendelse! Melding er mottatt!

bottom of page