top of page

Kontrollsystem

Kontrollsystem

Det grunnleggende, og fremdeles mest populære alternativet på våre FS pallevendere er et kontrollsystem med doble håndtak, vanligvis montert på en arm festet til maskinen. Dette tillater operatøren å få en "kjenning" med hvordan maskinen fungerer, på samme måte som med driften av en gaffeltruck. Alle modeller kommer med trykknapper som et alternativ, og for noen modeller er det montert som standard. Den enkleste versjonen kan sees til venstre der det er en knapp for hver maskinfunksjon.

Vi tilbyr også halvautomatiske kontrollsystem og helautomatiske kontrollsystem (normalt montert på mer komplekse systemer). Bildet til høyre viser et automatisk kontrollsystem med mulighet for berørings-skjerm. De fleste kunder er opptatt av sikker håndtering av lasten samt maksimere effektiviteten ved bruk av pallevenderen. Derfor er det utviklet alternativer som for eksempel bevegelige sidevegger og profilerte lastebord. 

Mer informasjon om kontrollsystemer

Det er to grunnleggende måter å kontrollere hydraulisk utstyr på, og våre maskiner benytter begge metodene. Den første er et grunnleggende system med spakregulatorer som åpner enkle styreventiler, og den andre er å bruke magnetventiler som aktiveres ved hjelp av en lavspent trykknappkommando. 

Håndtaket på FS-modellen har vist seg pålitelig og populært hos kundene i mange år og er fortsatt standardutstyr på denne modellen. Operatører som er vant til å kjøre gaffeltruck er komfortable med "følelsen" spakene gir for maskinens bevegelse, spesielt i tilfeller der varene må klemmes forsiktig. Kontroll ved hjelp av håndtak er relativt robust og vil gi lang pålitelig service, med mindre de blir utsatt for unaturlig store krefter. 

Individuell trykknappskontroll på en kabel gjør det mulig for truckføreren å betjene pallevenderen fra førerhuset som kan være betydelig tidsbesparende. Enkelte maskiner kan kun styres med solenoidoperasjon primært hvor trykk- eller nærhetssensorer er montert for å begrense bevegelsen. De fleste maskinene vi tilbyr kan utformes med et semi- eller fullt automatisk alternativ. Med førstnevnte må manuell fingerkontakt opprettholdes for å kjøre maskinen gjennom en sekvens. Derimot tillater et fullautomatisk system at operatøren forlater maskinen mens den kjører på egenhånd, dette betyr også strengere krav til sikring.

Alle disse metodene kan nå leveres med et radiokontrollalternativ, slik at man unngår kabler liggende eller hengende rundt. Operatøren peker bare håndsettet på en sensor som er plassert på forsiden av maskinens sikring for å kjøre maskinen. Alle kunder er avhengig av sikker håndtering av sine varer i våre maskiner. Vi har som mål og alltid supplere det ideelle kontrollsystemet, som kombinerer brukervennlighet med sikkerhet og effektivitet. Vår leverandør bruker kun lagerførte varer og vil tilpasse kontrollsystemet til deres behov.

Åpningstider

Mandag - Fredag 08.00 - 16.00

Lørdag Stengt

Søndag Stengt

Adresse

Vi holder til på Kjørbekk industriområde i Skien.

Bedriftsvegen 64, 3735 Skien

Kontakt oss

Telefon: 3550 3550

Epost: post@pallevender.no

Takk for din henvendelse! Melding er mottatt!

bottom of page